#

В Ірпені батьки новонароджених дітей отримали "бейбі-бокси" (ФОТО)

04.02.2021 12:10
В Ірпені батьки новонароджених дітей отримали "бейбі-бокси" (ФОТО)
Фото з місця події

Ірпінські родини, у яких протягом січня 2021 року народилися немовлята, отримали в міському управлінні праці та соціального захисту населення 22 "пакунки малюка"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Петра Збожека у Facebook.

Керівник управління Петро Збожек розповів, що відповідно до постанови уряду, з січня в Україні відновлено видачу "пакунків малюка" – одноразової натуральної допомоги при народженні дитини.

Для отримання цієї допомоги треба звернутися до управління праці та соцзахисту з відповідною заявою і довідкою, виданою в пологовому будинку. Батьки, які не отримали "пакунок малюка" під час виписки з полового будинку, можуть звернутися до управління з письмовою заявою протягом 30 днів після народження дитини.

У "бейбі-боксі" є все необхідне для дитини віком до 1 року. Все це зібрано в коробку з цупкого картону, яка може служити люлькою для немовляти. Є у "пакунку малюка" й інформаційні матеріали про догляд за дитиною, – зазначив Петро Зброжек.

Нагадаємо, що в Ірпені цього місяця планується проведення презентації перевиданої недавно книги "Микола Будник і кобзарство", а після послаблення карантину в місті відбудеться великий кобзарський фестиваль, присвячений пам’яті Будника.


Читати "Моя Київщина" у Telegram