#

В Ірпені планують відкрити реабілітаційний центр для дітей із аутизмом

02.04.2021 13:15
В Ірпені планують відкрити реабілітаційний центр для дітей із аутизмом
Олександр Маркушин

В Ірпені планують відкрити реабілітаційний центр для дітей з аутизмом та іншими психоневрологічними захворюваннями

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Олександра Маркушина у Facebook.

Мер Ірпеня зазначив, що сьогодні протягом дня на його руці буде блакитний браслет Autism Friendly Space.

У Всесвітній день поширення інформації про аутизм хочу привернути увагу мешканців нашої громади до цієї проблеми. На жаль, вона поруч. Кожна 54-та дитина у світі – з аутизмом. Майже пів тисячі таких діток живуть у нашій громаді. Цей розлад неможливо вилікувати. Важливо вчасно його виявляти і працювати з такими дітками для корегування стану та соціальної адаптації, – розповідає очільник Ірпеня Олександр Маркушин.

Варто додати, що у 2015 році в Ірпені був відкритий унікальний клуб для дітей із особливими потребами "Дивосвіт". У 2018-ому на його базі запрацював Інклюзивно-ресурсний центр, де, зокрема, фахівці займаються із дітками з аутизмом. Але Ірпінська громада не хоче на цьому зупинятися.

Наразі розробляється міська комплексна програма підтримки та розвитку дітей із розладами аутистичного спектру (РАС) та сімей, у яких вони виховуються.

У її рамках плануємо відкрити в Ірпені реабілітаційний центр для дітей із аутизмом та іншими психоневрологічними захворюваннями. Його робота буде зосереджена на ранній діагностиці порушень у розвитку дітей, комплексній реабілітації та соціалізації дітей з інвалідністю, – запевнив Маркушин.

Задля реалізації цього проєкту свої сили об’єднали Ірпінська міська рада, ГО "Асоціація жінок України "ДІЯ" Приірпіння", БФ "Синій слон", Ірпінський інклюзивно-ресурсний центр та асоціація "Child.ua".

Нагадаємо, що два місяці тому в Ірпені відкрився новий реабілітаційний центр "Kinetika", його власником є учасник бойових дій на Сході України Олександр Сич.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: