#

В Ірпені триває спеціальна поліцейська операція (ФОТО)

01.04.2022 14:00
В Ірпені триває спеціальна поліцейська операція (ФОТО)
Фото з місця подій

У МВС України повідомили, що наразі правоохоронці та рятувальники зачищають місто Ірпінь від вибухівки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "МВС України" у Facebook.

Наразі в місті працюють працівники Національної поліції України у координації з підрозділами територіальної оборони, рятувальниками та представниками місцевих органів влади. 

Начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов повідомив:

Дуже важливо пройти фактично кожен будинок, потрапити в кожну домівку, адже ми розуміємо, що під завалами можуть залишатися люди, у квартирах можуть перебувати одинокі люди похилого віку, які, на жаль, самостійно не могли пересуватися. Оглядаємо тіла громадян, які, на жаль, загинули, вивозимо їх до моргів для проведення судово-медичних експертиз і подальшого поховання. Наша головна задача - врятувати людей, які залишилися в місті.

Очільник обласної поліції наголосив, що наразі правоохоронці та рятувальники зачищають місто від великої кількості нерозірваних снарядів, адже тривалість між артилерійськими пострілами не перевищувала понад 20 секунд.

Він додав:

Це говорить про те, що підрозділам вибухотехніків необхідно ще попрацювати та ліквідували всі закладки, предмети і речі, які можуть бути замінованими.

Також Андрій Нєбитов поінформував, що першочергово необхідно відновити зв’язок в місті для того, щоб правоохоронці змогли отримати максимально інформації від місцевих жителів, зрозуміти за якими адресами залишаються люди.

Нагадаємо, що мер звільненого від російської окупації міста Ірпінь Олександр Маркушин розповів, що у місті загинули близько 300 цивільних та 50 військовослужбовців.



Читати "Моя Київщина" у Telegram