#

В одному із сіл на Вишгородщині зроблять мультипрофільне шкільне харчування (ФОТО)

01.03.2021 19:40
В одному із сіл на Вишгородщині зроблять мультипрофільне шкільне харчування (ФОТО)
Фото з місця події

В.о. голови Вишгородської РДА Олексій Данчин повідомив, що на капітальний ремонт приміщення харчоблоку та обідньої зали опорного закладу освіти у селі Катюжанка з районного бюджету було спрямовано майже 3 млн. 200 тис. грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Олексія Данчина у Facebook.

В. о. голови РДА пояснив, що на ці гроші закуповували технологічне обладнання на умовах співфінансування. Тобто 140 тис. грн виділив районний бюджет, із державних кошти розподілу резерву освітньої субвенції було виділено1,2 млн. грн.

Олексій Данчин зауважив, що нині діти харчуються вже у відремонтованому приміщенні.

Всі перешкоди подолано, вчасно проведено тендерні процедури, якісно та швидко великою бригадою виконано ремонтні роботи. Харчоблок оснащено двома автоматичними посудомийними машинами, сучасними пароконвектоматом, печами, плитами, м’ясорубкою, кухонним комбайном, холодильним та морозильним обладнанням, дезінфекційним обладнанням, а також дрібним кухонним обладнанням та інвентарем. Відремонтовано систему опалення, водопостачання, відповідно вимог системи НАССР розташовано підсобні приміщення, приміщення для персоналу, душову тощо, – розповів Данчин.

Також він розповів, що у  харчоблоку встановлять марміти, тому у їдальні, з таким оснащенням після карантину, можна розглядати впровадження мультипрофільного чи дабл-харчування.

За попередні два роки у системі шкільного харчування було впроваджено низку  змін. Це і поступові роботи з капремонтів самих харчоблоків (звісно, що це ще не усі заклади, що потребують), і оновлення кухонного обладнання, посуду, інвентарю, зміна самої системи харчування: введення в штат закладу освіти кухарів, підвищення якості закупівлі продуктів та інше. Тому сподіваюся, що нашу роботу в цьому напрямку продовжать уже новостворені ОТГ району і якість послуг з організації гарячого харчування наших дітей тільки зростатиме, – зазначив Олексій Данчин.

Нагадаємо, що народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк дала органам місцевого самоврядування два тижні на виправлення недоліків шкільного харчування в Іванківській ОТГ.


Читати "Моя Київщина" у Telegram