#

В Україні розпочалися зйомки нового документального серіалу про Чорнобиль (ФОТО)

03.07.2021 12:18
В Україні розпочалися зйомки нового документального серіалу про Чорнобиль (ФОТО)
Фото з місця події

В Україні розпочалися зйомки документального проєкту "Чорнобиль"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"  з покликанням на пресслужбу Державного агентства України з питань кіно.

Зазначимо, що серіал став переможцем 14 пітчингу Держкіно та знімається кінокомпанією "ММД ПРО" у копродукції з німецьким продакшном Looks Film.

Голова Державного агентства України з питань кіно Марина Кудерчук зазначила:

Про Чорнобиль уже знято чимало, але я вірю, що проєкт, який прагне показати максимально повну картину, розповісти про події під новим неочікуваним кутом, і над яким злагоджено працюють і творці, і держава, приречений на успіх.

У "Чорнобилі" зібрані унікальні свідчення безпосередніх учасників подій – людей, які жили утопічною ідеєю "міста майбутнього" і які бачили все на власні очі. Окрім того, у проєкті вперше будуть розкриті ексклюзивні архівні матеріали, інформація з яких замовчувалася роками.

Документальний серіал "Чорнобиль", окрім комплексного підходу, має ще кілька козирів: команда проєкту вперше зніматиме ЧАЕС з води, а також зсередини реактора. Уперше відеоінтерв’ю дасть головний архітектор міста Прип’ять Марія Проценко. Свої історії розкажуть головний інженер ЧАЕС Микола Штейнберг, пожежний Петро Хміль, старший інженер управління на четвертому енергоблоці Олексій Бреус, підполковник ПВС Сергій Володін, партсекретар атомної електростанції Сергій Парашин, пілот Ігор Письменський та інші.

Над створенням проєкту працює українська команда на чолі з продюсером серіалу Романом Мартиненком (кінокомпанія "ММД ПРО") і режисером Андрієм Алферовим. Німецька знімальна група продакшну Looks Film: продюсер Гуннар Дедіо, автори і сценаристи проєкту Дірк Шнайдер та Аріане Рікер. Ексклюзивний саундтрек, а також музичне оформлення до серіалу спеціально пише гурт ONUKA.

Режисер проєкту Андрій Алферов розповів:

Проєкт створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно та німецького телеканалу ZDF . Зйомки документального українсько-німецького серіалу "Чорнобиль" триватимуть до кінця осені. Прем’єра проєкту в Україні запланована на весну 2022 року.

Нагадаємо, що ДАЗВ, проаналізувавши результати ДСП "Північна Пуща" у першому півріччі 2021, визначило, що ефективність господарської діяльності у порівнянні із аналогічним періодом 2020 року зросла на 84%.



Читати "Моя Київщина" у Facebook