#

З Вишгорода до столиці їздитиме новий маршрут в рамках Kyiv City Express

29.06.2023 09:20
З Вишгорода до столиці їздитиме новий маршрут в рамках Kyiv City Express
Фото з мережі Інтернет

У міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України працюють над створенням нового маршруту в рамках Kyiv City Express – Київ-Вишгород

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Міністра інфраструктури України Олександра Кубракова.

Це стало можливим завдяки важливому судовому рішенню про повернення у власність ПрАТ "Київ-Дніпровське МППЗТ" нерухомого майна. Йдеться про локомотивне депо, будинок служби колії та інше майно.

Наприкінці 2021 року на ці обʼєкти на підставі підроблених документів на підставні фірми було зареєстровано право власності. Після – це майно було незаконно перепродане кілька разів. Класична рейдерська схема. Щойно про оборудки стало відомо, Мінінфраструктури негайно звернулось до правоохоронних органів та суду. 

У рамках судового процесу довелося сперечалися з Київською обласною прокуратурою. У позові прокуратури було зазначено, що майно має бути передано не власнику – підприємству "Київ-Дніпровське МППЗТ", а Мінінфраструктури. 

Олександр Кубраков зазначив:

Ухвалення такого рішення фактично оскаржувало б реформу корпоратизації, а відповідно – ставило під сумнів всі бізнес-процеси підприємства. Зазначу, зараз 100 % акцій цього товариства належать державі, а сама організація знаходиться в управлінні Міністерства. 
Сьогодні можу констатувати: ми захистили право на розвиток приміського пасажирського сполучення в столиці і він продовжуватиметься.   
Вважаю, що на сьогодні це один з найуспішніших транспортних проєктів. Ми задумували його для створення єдиного логістичного  простору, який охоплює 20 залізничних станцій між Києвом та містами-супутниками. 

Офіційно Kyiv City Express було запущено вже під час повномасштабного вторгнення –  21 березня 2022 року, від запуску човникових рейсів Дарниця – Святошин. Тоді це була чи не єдина гарантована можливість пересування між берегами Києва, можливість дістатися до евакуаційних рейсів на Центральному вокзалі. Загальна кількість перевезених пасажирів з моменту запуску складає майже 4 мільйони людей.

Нагадаємо, що Держагентство з відновлення оголосило перші торги на відбудову пошкоджених будівель на Київщині.

Читати "Моя Київщина" у Facebook