#

За літо в зоні ЧАЕС затримали понад 200 зловмисників (ФОТО)

04.09.2020 16:40
За літо в зоні ЧАЕС затримали понад 200 зловмисників (ФОТО)
Фото з місця події

У пресслужбі поліції повідомили, що упродовж літніх місяців у зоні Чорнобильської АЕС задокументували багато порушень та притягнули до адміністративної відповідальності 216 "сталкерів" та збирачів ягід

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Поліція Київської області" у Facebook.

Відтак, за три місяці було зафіксовано 23 спроби переміщення громадянами за територію зони радіоактивно забруднених 300 кг лісових ягід, 20 грибів та 80 кг металевого брухту. Все це було вилучено як речові докази.

Також працівники поліції виявили та притягнули до адміністративної відповідальності 216 порушників, які цього літа проникли в зону відчуження з метою екстремального туризму.

За кожним таким виявленим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 267-1 "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від п’ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від одного до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

За несанкціоноване проникнення у зону відчуження на порушників складено адміністративні протоколи за ст. 46-1 КУпАП "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення" Кодексу України про адміністративні правопорушення. Матеріали направлені до суду для прийняття рішень.

Нагадаємо, що в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України повідомили, що вже в жовтні цього року запрацює перший у світі мобільний додаток, який дозволить у віртуальному форматі подорожувати зоною відчуження.


Читати "Моя Київщина" у Telegram