#

За півроку повномасштабної війни Порошенко разом із волонтерами допомогли фронту на 46 млн доларів (ФОТО)

07.09.2022 09:30
За півроку повномасштабної війни Порошенко разом із волонтерами допомогли фронту на 46 млн доларів (ФОТО)
Петро Порошенко

За півроку після початку широкомасштабного вторгнення російської армії Фонд Порошенка, компанія "Рошен" та волонтери ГО "Справа Громад" передали у ЗСУ допомогу на суму майже 46 млн доларів США

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Європейської Солідарності.   

Порошенко каже, що попереду нові масштабні закупівлі для фронту. Він розповів, що починали 24 лютого з оснащення всім необхідним батальйонів київської тероборони, у тому числі і створених на базі "Євросолідарності". На початку весни не було нічого –  ні бронежилетів,  ні касок, форми і  навіть білизни, нагадав Порошенко:

Ручні кулемети, гранати, радіостанції, – все, що потребували з перших днів бійці територіальної оборони Києва та Збройних сил, ми знаходили, викуповували, постачали.

Для медичного забезпечення у війська було передано аптечок натівського зразка на 330 млн грн, а також ліки та машини швидкої, у тому числі броньовані:

Броня на фронті потрібна скрізь. Броня – це ключ до контрнаступу і очищенню наших земель від ворога. Ми отримали контракт, закупили, доставили в Україну і вже передали десантникам 11 сучасних італійських броньовиків "Шилд". А будуть ще британські БМП "Спартан", на них уже отримані ліцензії і вони вже викуплені. Це вже не кажучи про сотні повнопривідних військових вантажівок, десятки пікапів, тягачі для перевезення надважкої бронетехніки – всі це механізми і коліщатка нашого наступу і перемоги.

Зараз у Порошенка працюють над оснащення ЗСУ сучасною технікою – безпілотниками і військовими роботами. Проєкт "Посейдон" із оперативними безпілотниками, який називається "Очі Арти", дозволяє українській артилерійській розвідці по всьому фронтові бачити і знищувати російські склади боєприпасів, російські скупчення техніки і живої сили, російські штаби.

Уже в бригадах і понад 350 дронів Autel – це маленькі робочі "пташки", що допомагають воїну орієнтуватися довкола своїх позицій:

Найголовніше – рятувати життя українських воїнів, наголошує п’ятий Президент. Саме тому ще один важливий проект реалізується спільно з батальйоном парамедиків "Госпітальєри". Проект називається "Журавель", він буде присвячений можливості евакуації з переднього краю. Ми зараз його бронюємо. Ми вдосконалюємо систему управління. Я дуже дякую "Госпітальєрам", які зголосилися стати нашим партнером у цьому проекті.

THeMIS – це естонська платформа, яка вже викликала справжню істерику в росіян – за те, щоб "захопити" безпілотного робота в полон, за поребриком навіть оголосили винагороду у мільйон рублів. 

80% проєктів постачання техніки у ЗСУ непублічні з огляду на питання безпеки – наголошує журналіст та громадський активіст Віталій Гайдукевич. Він також зазначає, що майже 46 млн доларів, які спрямовані на ЗСУ Фондом Порошенка спільно з волонтерами, – це співставна сума із допомогою Україні деяких європейських держав-членів НАТО.

Порошенко завершив:

Ми маємо величезний комплекс співпраці, винятково з тим, про що я не казав і поки що говорити не буду, з підтримкою наших Сил Протиповітряної оборони. Ми це робимо з 2014 року без зайвого розголосу. Але це залишається серед наших пріоритетів.

Нагадаємо, що 5 вересня в місті Брюссель відбулася презентація виставки Russian War Crimes, що викриває злочини, вчинені російськими військовими на території України, зокрема й на Київщині.


Читати "Моя Київщина" у Telegram