#

Загроза десяти Чорнобилів: російські терористи ракетами обстріляли Запорізьку АЕС

11.08.2022 20:20
Загроза десяти Чорнобилів: російські терористи ракетами обстріляли Запорізьку АЕС

У четвер, 11 серпня, російські війська декілька разів обстріляли Запорізьку АЕС і території поблизу атомного об’єкта

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Telegram-канал "Енергоатом".

Спочатку було зафіксовано п’ять "прильотів" у районі комендатури станції – безпосередньо поруч із дільницею зварки та сховищем джерел випромінювання. На невеличкій ділянці зайнялася трава, але, на щастя, ніхто не постраждав. Однак, ворог на цьому не зупинився.

Ще п’ять "прильотів" сталися в районі пожежної частини, яка розташована неподалік від ЗАЕС. Унаслідок обстрілів на станції не вдалося вчасно провести "перезмінку". Адже задля безпеки атомників автобуси з персоналом наступної зміни розвернули назад в Енергодар. Допоки ситуація остаточно не нормалізується, роботу продовжуватимуть працівники попередньої зміни. 

Ситуація на станції наразі є контрольованою. Інформація, яку миттєво почали поширювати у ворожих пабліках, що нібито персонал у паніці полишає станцію, є фейковою та маніпулятивною. Це теж зброя, із якої росіяни намагаються нищити ЗАЕС, тому на станції закликають довіряти лише офіційним джерелам.

Нагадаємо, що на тлі російських погроз підірвати заміновану Запорізьку атомну електростанцію у Державній агенції з управління зоною відчуження розповіли, до чого може призвести такий крок.

Читати "Моя Київщина" у Facebook