#

Замість пошуку бандитів, правоохоронці проводять обшуки у побитого в Білій Церкві журналіста (ВІДЕО)

30.06.2023 18:40
Замість пошуку бандитів, правоохоронці проводять обшуки у побитого в Білій Церкві журналіста (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Замість пошуку бандитів, правоохоронці проводять обшуки у журналіста газети "Слово і Діло", якого у травні група молодиків у Білій Церкві побила під час виконання редакційного завдання

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Загалом до журналіста з обшуками приїхали 30 представників СБУ та поліції. За його словами, правоохоронці хочуть вилучити документи на будівлі.

Нагадаємо, що група молодиків спортивної зовнішності вистежили та побили журналіста місяць тому. Група тітушок стежила за ним та в безлюдному місці гукнули його за прізвищем, щоб переконатись, що це саме він. А далі накинулись на журналіста, повалили на землю, били по обличчю кулаками та ногами по всьому тілу.

Журналіст тривалий час працює над статтями про захоплення земель Міністерства оборони на Київщині, а тепер веде журналістське розслідування про незаконний штраф-майданчик, корупцію серед патрульних поліцейських Білої Церкви, а також зловживань серед керівництва міської ради. Нещодавно Президент України Володимир Зеленський сам відреагував на це і доручив правоохоронним органам терміново та детально розібратись з питанням бандитизму та корупції у Білій Церкві та навести порядок у місті.

Як повідомили джерела, йшлося про організоване злочинне угрупування, яке діє на території Білоцерківського району та міста Біла Церква, до якого входять підприємці, патрульні поліцейські, депутати міської та обласної ради, члени міськвиконкому. Зокрема, місцеві жителі зазначали, що люди, які побили журналіста, входять у бригаду місцевого кримінального діяча на прізвисько "Звєзда". Так називають секретаря Білоцерківської міськради Дмитра Киришуна

Раніше МК писала про те, як Тік-Ток воїн Дмитро Киришун займався формуванням різних груп, які спеціалізувалися на забезпеченні силової підтримки рейдерських захоплень підприємств в Україні. Він також організував скуп та переробку авіапалива в Узині. А у 2017 році він став співзасновником ТОВ "ДІМ БРАНИЦЬКИХ", яке займається доглядом за хворими із забезпеченням проживання. Тут йдеться про укладення договору на довічне утримання тих, хто цього потребує, що для Киришуна та його друзів дорівнює надприбутки.

У Киришуна є всі можливості після закінчення війни зайняти місце Геннадія Дикого, крісло під яким й так трясеться тепер ще й через серйозні проблеми із правоохоронними органами. Нагадаємо, що із журналістами нашого видання весною трапилася прикра ситуація – у Білій Церкві у комендантську годину патрульна поліція зупинила редакційний автомобіль та евакуювала його на штрафмайданчик в терміновому порядку, пояснивши, це тим, що патрульна поліція – окрема "контора", яка нікому не підпорядковується. Білоцерківчани неодноразово скаржилися на завищені ціни. Для багатьох нараховані суми непідйомні, а без оплати штрафу машин власникам не віддають, попереджаючи, що чим довше авто перебуває на штрафмайданчику, тим більша сума буде нараховуватися. 


Читати "Моя Київщина" у Facebook