#

Білоцерківські тітушки по-звірячому побили журналіста всеукраїнської газети "Слово і Діло"

30.05.2023 18:19
Білоцерківські тітушки по-звірячому побили журналіста всеукраїнської газети "Слово і Діло"
Фото з мережі інтернет

Група молодиків у Білій Церкві побили журналіста газети "Слово і Діло" під час виконання редакційного завдання

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Як стало відомо МК, сьогодні в Білій Церкві відбулась екстраординарна подія. Група молодиків спортивної зовнішності, яких в народі називають "тітушками", вистежили, напали та побили журналіста всеукраїнської газети "Слово і Діло". Подія відбулась в мікрорайоні "Гайок", коли журналіст прямував до автобусу під час виконання редакційного завдання. Група тітушок стежила за ним та в безлюдному місці гукнули його за прізвищем, щоб переконатись, що це саме він. А далі накинулись на журналіста, повалили на землю, били по обличчю кулаками та ногами скрізь по всьому тілу.

Журналіст тривалий час працює над статтями про захоплення земель Міністерства оборони на Київщині, а тепер веде журналістське розслідування про незаконний штраф-майданчик, корупцію серед патрульних поліцейських Білої Церкви, а також зловживань серед керівництва міської ради. Поліція зафіксувала напад, медики надали першу допомогу, а сам журналіст перебуває в лікарні.

Як повідомили місцеві жителі, які бачили останніми днями цих тітушок, усі знають, що ці люди входять в бригаду місцевого кримінального діяча на прізвисько "Звєзда". Так називають секретаря Білоцерківської міськради Дмитра Киришуна.

Нагадаємо, що із журналістами нашого видання нещодавно трапилася прикра ситуація – у Білій Церкві у комендантську годину патрульна поліція зупинила редакційний автомобіль та евакуювала його на штрафмайданчик в терміновому порядку, пояснивши, це тим, що патрульна поліція – окрема "контора", яка нікому не підпорядковується. При чому формальним приводом для зупинки став неадекватно встановлений дорожній знак, з чим патрульні поліцейські погодились.

До того ж усі евакуйовані автівки зберігаються на штрафмайданчику на сільськогосподарському полі під відкритим небом. Білоцерківчани скаржаться на завищені ціни. Для багатьох нараховані суми непідйомні, а без оплати штрафу машин власникам не віддають, попереджаючи, що чим довше авто перебуває на штрафмайданчику, тим більша сума буде нараховуватися. 

Раніше на скандал відреагував керівник Державного бюро розслідувань Сухачов та дав доручення перевірити зв'язок між білоцерківськими патрульними та штраф-майданчиками на предмет корупційних схем. Також редакція повідомляла, що внаслідок великого суспільного резонансу та звернень народних депутатів до керівництва ДБР, Територіальне управління ДБР, розташоване у місті Києві, розпочало досудове розслідування кримінального правопорушення співробітників батальйону патрульної поліції Білої Церкви.

Читати "Моя Київщина" у Facebook