#

Президент Зеленський на засіданні РНБО піднімав питання бандитизму та корупції у Білій Церкві

24.06.2023 17:20
Президент Зеленський на засіданні РНБО піднімав питання бандитизму та корупції у Білій Церкві
Фото з місця подій

Учора, 23 червня, Президент України Володимир Зеленський на засіданні Ради національної безпеки і оборони України піднімав питання бандитизму та корупції у Білій Церкві

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Як повідомляють МК поінформовані джерелах у політичних колах, Глава Держави серед іншого зазначив, що поступають тривожні сигнали з найбільшого міста Київщини. Він доручив правоохоронним органам терміново та детально розібратись в ситуації і навести порядок.

Як повідомляють джерела, ідеться про організоване злочинне угрупування, яке діє на території Білоцерківського району та міста Біла Церква, до якого входять підприємці, патрульні поліцейські, депутати міської та обласної ради, члени міськвиконкому.

Зокрема, раніше МК писала про те, як Тік-Ток воїну Дмитру Киришуну вдалося розбагатіти за чужий рахунок. Киришун займався формуванням різних груп, які спеціалізувалися на забезпеченні силової підтримки рейдерських захоплень підприємств в Україні. Згодом йому вдалося організувати скуп та переробку авіапалива в Узині. А у 2017 році він разом із Консул Людмилою Анатоліївною та Коломійцем Олександром Вікторовичем заснували ТОВ "ДІМ БРАНИЦЬКИХ", яке згідно з КВЕДами займається доглядом за хворими із забезпеченням проживання. Тут йдеться про укладення договору на довічне утримання тих, хто цього потребує, що для Киришуна та його друзів дорівнює надприбутки: люди, які потребують догляду, передають фірмі Дмитра Киришуна у власність житловий будинок, квартиру або їх частину чи інше майно, а натомість фірма зобов’язується утримувати та доглядати таку людину до її смерті

У Киришуна є всі можливості після закінчення війни зайняти місце Геннадія Дикого, крісло під яким й так трясеться тепер ще й через серйозні проблеми із правоохоронними органами. Так, раніше із журналістами нашого видання трапилася прикра ситуація – у Білій Церкві у комендантську годину патрульна поліція зупинила редакційний автомобіль та евакуювала його на штрафмайданчик в терміновому порядку, пояснивши, це тим, що патрульна поліція – окрема "контора", яка нікому не підпорядковується. Пізніше стало відомо, що начальник патрульної поліції Білої Церкви Світовий організував конвеєр по "віджиму" автомобілів у громадян. Усі евакуйовані автівки зберігаються на штрафмайданчику на сільськогосподарському полі під відкритим небом. Білоцерківчани скаржаться на завищені ціни. Для багатьох нараховані суми непідйомні, а без оплати штрафу машин власникам не віддають. 

Також нещодавно білоцерківські тітушки по-звірячому побили журналіста всеукраїнської газети "Слово і Діло". Як повідомили місцеві жителі, які бачили останніми днями цих тітушок, усі знають, що ці люди входять в бригаду місцевого кримінального діяча на прізвисько "Звєзда" – так називають Дмитра Киришуна.

Що ж до засідання РНБО, то варто зазначити, що на ньому також ухвалили рішення притягти до відповідальності винних у неналежному стані укриттів по Україні та в столиці, а всі захисні споруди привести в належний стан. Перевірки показали, що чверть бомбосховищ по Україні й третина по Києву непридатні для використання. 

Також Президент зазначив, що Україна продовжує судову реформу в тісній співпраці з ЄС, окремо опрацьовує механізм для захисту в судах іноземних та внутрішніх інвестицій та прискорює роботу над виконанням європейських рекомендацій до вступу в ЄС.

Читати "Моя Київщина" у Facebook