#

Житель Ірпеня за допомогою 3000 доларів США хотів покинути Україну

15.03.2022 16:05
Житель Ірпеня за допомогою 3000 доларів США хотів покинути Україну
Фото з мережі Інтернет

Два тижні тому, 2 березня, 36-річний житель Ірпеня намагався перетнути держкордон через МПП "Мамалига" у Дністровському районі Чернівецької області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Чернівецька обласна прокуратура" у Facebook.

У дописі вказано наступне:

Доведено, що 2 березня 36-річний житель м. Ірпінь, достовірно знаючи що в умовах воєнного стану чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено покидати межі України, намагався перетнути держкордон через МПП "Мамалига" у Дністровському районі Чернівецької області та надав прикордонникам 3 000 доларів США за сприяння у безперешкодному перетині кордону на виїзд з України. Був затриманий у порядку ст. 208 КПК України.

Дністровська окружна прокуратура підтримала обвинувачення стосовно військовозобов’язаного громадянина України, який надав прикордонникам неправомірну вигоду за безперешкодний перетин державного кордону України (ч. 1 ст. 369 КК України). Чоловіка визнано винним та оштрафовано на 34 тис грн. Неправомірну вигоду у сумі 3000 доларів США конфісковано у дохід держави.

Нагадаємо, що ДСНС просить українців не повідомляти адреси будівель, які постраждали від обстрілів окупантів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook