#

Житель Київщини допомагав чоловікам незаконно виїжджати за кордон (ФОТО)

27.07.2023 18:00
Житель Київщини допомагав чоловікам незаконно виїжджати за кордон (ФОТО)
Фото з місця події

Мешканець Київщини розробив схему з переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон, використовуючи свої зв’язки в одному з благодійних фондів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу прокуратури АР Крим та міста Севастополя.

Як стало відомо, підозрювані підшукували охочих скористатися такими "послугами", займалися збором необхідних документів в тому числі шляхом їх підробки.

За 5,5 тисяч доларів США чоловіків призивного віку оформлювали водіями волонтерських вантажівок громадської організації. Потім їх персональні дані вносили до електронної системи "Шлях", що давало підстави для виїзду за межі України

— зазначають у прокуратурі.

Скористались такою схемою близько 300 чоловік, більшість з них не повернулись.

Під час обшуків правоохоронці виявили кошти, комп’ютерну техніку яка використовувалась для підробки документів, незаповнені бланки та інші документи, що підтверджують протиправну діяльність підозрюваних.

Учаснику схеми обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави 214 700 грн. Фігуранту загрожує до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що нардеп Дубінський підтвердив свій виїзд за кордон.



Читати "Моя Київщина" у Facebook