#

Жителі Ірпеня закликають допомогти їм відбудувати пошкоджений окупантами будинок

31.05.2022 15:40
Жителі Ірпеня закликають допомогти їм відбудувати пошкоджений окупантами будинок
Фото з місця події

Мешканці одного з будинків ЖК "Синергія" в Ірпені збирають кошти, щоб відновити його після завданих окупантами пошкоджень

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням допис голови ОСББ Анастасії Завгородньої.

У багатьох в будинку вибиті двері та вікна, однак є й близько двох десятків зруйнованих квартир, ще дві - вигоріли, а 100 - зазнали значних пошкоджень.

Жителі намагаються зібрати кошти, щоб завершити основні роботи з реконструкції до опалювального сезону. На жаль, отримати відшкодування за дії росіян можна буде лише після війни, тому зараз люди мусять розраховувати на власні сили.

Зараз ірпінці чекають на акт, замовляють проєктну організацію, шукають підрядників. При цьому фіксують військові руйнації та злочини.

Анастасія Завгородня розповідає, що простий латковий ремонт даху коштуватиме близько 100 тис. Відновлення димоходів - від 230 тис, а повне перекриття даху, яке потрібно, - близько 1 млн.

У 2 млн обійдеться робота з мін. ватою, бо майже весь будинок посічений осколками. Рахунки для допомоги людям можна знайти за посиланням.

Нагадаємо, що 3 та 4 червня у Брюсселі пройде мистецька виставка "Irpin. Invincible" (Ірпінь. Непереможний), присвячена обороні Ірпеня та життю частини міста у російській окупації.

Читати "Моя Київщина" у Facebook