#

ДБР розслідує кримінальну справу проти патрульних поліцейських Білої Церкви (ДОКУМЕНТ)

27.05.2023 19:35
ДБР розслідує кримінальну справу проти патрульних поліцейських Білої Церкви (ДОКУМЕНТ)
Фото з місця подій

Як стало відомо МК з джерел у керівництві Державного бюро розслідувань, внаслідок великого суспільного резонансу та звернень народних депутатів до керівництва ДБР, Територіальне управління ДБР, розташоване у місті Києві, розпочало досудове розслідування кримінального правопорушення співробітників батальйону патрульної поліції Білої Церкви

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Як видно з витягу з Єдиного Реєстру досудових розслідувань, предметом розслідування детективів Державного бюро розслідувань стали протиправні дії патрульних поліцейських Білої Церкви, які завдали шкоди громадянину України та розслідуються в рамках ч.1 ст. 365 "Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу" Кримінального Кодексу України.

Нагадаємо, що із журналістами нашого видання трапилася прикра ситуація – у Білій Церкві у комендантську годину патрульна поліція зупинила редакційний автомобіль та евакуювала його на штрафмайданчик в терміновому порядку, пояснивши, це тим, що патрульна поліція – окрема "контора", яка нікому не підпорядковується. При чому формальним приводом для зупинки став неадекватно встановлений дорожній знак, з чим патрульні поліцейські погодились.

За перевезення автомобіля евакуатором на відстань 7,5 км довелося заплатити 5430 гривень, що становить 724 гривні за 1 кілометр. Це є безсумнівним рекордом у номінації "послуги найдорожчого евакуатора" у регіоні.

До того ж усі евакуйовані автівки зберігаються на штрафмайданчику на сільськогосподарському полі під відкритим небом. Білоцерківчани скаржаться на завищені ціни. Для багатьох нараховані суми непідйомні, а без оплати штрафу машин власникам не віддають, попереджаючи, що чим довше авто перебуває на штрафмайданчику, тим більша сума буде нараховуватися. Жодних чеків водіям не видають і, ймовірно, сам розмір штрафу беруть "зі стелі".

Раніше на скандал відреагував керівник Державного бюро розслідувань Сухачов та дав доручення перевірити зв'язок між білоцерківськими патрульними та штраф-майданчиками на предмет корупційних схем. На ці події також відреагував і міністр Клименко та доручив т.в.о. керівника Нацполіції України Івану Вигівському детально розібратись з патрульними поліцейськими, можлива корупційна діяльність яких кидає тінь на усіх достойних правоохоронців. Клименко і сам тримає під особистим цю справу. На ситуацію звернув увагу і нардеп Микола Бабенко. І також після розголосу справи під свій контроль розслідування стосовно патрульних поліцейських Білої Церкви взяв Офіс Генерального прокурора. Внутрішня безпека Національної поліції України також продовжує розслідування корупційної схеми, що діяла серед патрульних поліцейських Білої Церкви.


Читати "Моя Київщина" у Telegram