#

Цирк з тваринами у Бориспіль більше не приїде

30.05.2018 10:15
Цирк з тваринами у Бориспіль більше не приїде

Сьогодні, стало відомо, що депутати Бориспільської міської ради прийняли рішення про заборону розміщення і функціонування цирку з тваринами на території міста Бориспіль

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на зоозахисну організацію "UAnimals".

"Вітаємо Бориспіль з важливим гуманістичним кроком, Справа в тому, що тварини, яких прийнято називати артистами, насправді проводять життя, мов заручники або раби. Левам, слонам і тиграм доводиться виконувати не притаманні їхній дикій природі рухи. А умови, в яких тварини існують у цирках, гірші, ніж у будь-якій в'язниці." - кажуть представники найбільшої в Україні зоозахисної спільноти UAnimals - "Обмежені в пересуванні тварини зазнають там жахливих страждань, а коли виходять на арену ― неймовірного стресу. В цирку тварин часто називають друзями. Та чи виходять на арену з друзями, тримаючи в руках батіг чи палку з крюком? Навряд."

Варто відмітити, що в межах своїх повноважень міські та селищні ради приймають рішення про заборону на своїй території пересувних цирків з тваринами. На сьогоднішній день шапіто не можуть приїжджати з тваринами у Київ, Дніпро, Івано-Франківськ, Черкаси, Ужгород, Рівне, Луцьк, Кам'янське, Ірпінь, Ковель, Канів, Богородчани, Боярку. До переліку цих міст долучився і Бориспіль.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: