#

Хотів збільшити і втратив: на Згурівщині прокуратура позбавить фермера права на оренду 100 га землі

31.05.2018 13:31
Хотів збільшити і втратив: на Згурівщині прокуратура позбавить фермера права на оренду 100 га землі

Сьогодні, 31 травня, прокуратура повідомила, що вимагає визнати недійсними договори оренди, на підставі яких фермер незаконно обробляє земельні ділянки площею майже 100 гектарів на території Згурівського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури у Київській області.

Установлено, що фермеру в 2008 році надано в оренду земельні ділянки для ведення фермерського господарства без проведення аукціону.

Так, будучи засновником та керівником фермерського господарства, громадянин повторно звернувся до Згурівської РДА та сільської ради про надання в оренду земельних ділянок для розширення свого господарства.

У подальшому, на підставі розпорядження РДА, рішення сільської ради та наказів ГУ Держгеокадастру Київської області фермеру передано в оренду земельні ділянки призначені для ведення фермерського господарства загальною площею майже100 габез проведення аукціону.

Однак, Законом передбачено, що  громадянин має право на отримання земельної ділянки державної власності, яке може використати один раз. Додатково земельні ділянки громадянин або фермерське господарство можуть отримувати на конкурентних засадах через участь у торгах.

Вказане призвело до того, що фермер незаконно отримав землю для розширення свого господарства у позаконкурентному порядку, внаслідок чого не забезпечено застосування ринкових ставок орендної плати за землю, що завдало істотної шкоди інтересам держави.

Реагуючи на виявлені порушення, Бориспільською місцевою прокуратурою пред’явлено позов про визнання недійсними та скасування розпорядження РДА, рішення сільської ради та наказів ГУ Держгеокадастру Київської області, та визнання недійсними договорів оренди земельних ділянок.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: