#

Кандидат на голову Борщагівської громади Гах розповів, як вирішити проблему заторів під Києвом

08.10.2020 13:24
Кандидат на голову Борщагівської громади Гах розповів, як вирішити проблему заторів під Києвом
Роман Гах

Кандидат на посаду голови Борщагівської ОТГ від "Слуги народу" Роман Гах поділився своїм баченням вирішення проблеми заторів на в'їзді та виїзді з території громади

Про це він розповів в інтерв'ю порталу KV, повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

За словами Романа Гаха, це одна з найбільших і найскладніших проблем, які є в Борщагівській громаді.

Тому що для її вирішення зусиль тільки місцевого самоврядування явно недостатньо. Справа в тому, що на балансі громади знаходяться тільки вулиці населених пунктів, що входять в ОТГ. Головні ж дороги, які з'єднують наші села з Києвом, і на яких і утворюються найбільші пробки, належать або державі в особі Укравтодору, або владі Києва - це, зокрема, Велика кільцева дорога, по якій наші жителі переважно і в'їжджають в столицю, - зазначив він.

Кандидат додав, що ремонт і облаштування вулиць всередині громади ситуацію з пробками не вирішить глобально.

Власними зусиллями ми зможемо тільки ремонтувати вулиці ОТГ і розширювати їх там, де це можливо. А ще потрібно максимально ефективно регулювати рух транспорту, зокрема, за рахунок оптимізації роботи світлофорів в години пік. Це дещо поліпшить ситуацію з пробками, але не вирішить її глобально, - сказав він.

Щоб позбутися від пробок Роман Гах обіцяє на всіх рівнях максимально активно просувати державні і київські дорожні проекти.

Є програма Президента "Велике будівництво", в рамках якої заплановано будівництво так званої "Малої окружної дороги", яка з'єднає всі населені пункти нашої громади з Житомирською трасою на півночі і з Одеською - на півдні. Також ми будемо ініціювати перед владою Києва будівництво розв'язок на Великій кільцевій дорозі, в місці, де на неї виходять вулиці Київська, Соборна і інші, якими активно користуються наші жителі, - розповів кандидат.

Він також додав, що окремим пунктом його програми є впровадження нових маршрутів громадського транспорту, що теж має дещо поліпшити ситуацію.

Зрозуміло, проблема заторів дуже складна, і швидко вирішити її не вдасться, але потрібно починати працювати в цьому напрямку, щоб згодом отримати результат, - підсумував Роман Гах.

Нагадаємо, 18 вересня партія Київська обласна організація партії "Слуга народу" висунула керівника кількох житлосервісів у Софіївській Борщагівці Романа Гаха кандидатом на голову Борщагівської ОТГ.

В серпні в інтерв'ю "Моїй Київщині" Роман Гах розповів про проблеми об'єднаної Борщагівської ОТГ та яким бачить майбутнє громади.

Раніше повідомлялося, що Роман Гах розповів про план заходів з вирішення проблем громади.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: