#

Мер Білої Церкви прояснив ситуацію щодо ліквідації музичної школи

30.05.2018 08:00
Мер Білої Церкви прояснив ситуацію щодо ліквідації музичної школи

У Білій Церкві педагоги і учні місцевої музичної школи №2 провели мітинг біля Білоцерківської міської ради, протестуючи проти ліквідації цього навчального закладу. Влада стверджує, що школу слід закрити через аварійність. Її ремонт займе півтора-два роки. Але ось, чи буде після ремонту в будівлі музична школа, вирішать депутати місцевої міськради

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на " Кievtime".

Будівля білоцерківської музичної школи №2, за оцінками експертів, перебуває в аварійному стані. Крім цього, в ньому немає туалету. За словами журналістів, саме тому з'явився проект рішення Білоцерківської міськради "Про оптимізацію мережі закладів позашкільної освіти в сфері культури".

Документ пропонує для безпеки учнів перенести заняття в інше приміщення. Сам заклад планується розширити, перетворивши музичну школу в школу мистецтв, збільшивши напрямки виховання.

Щоб пояснити громадськості ситуацію міський голова Геннадій Дикий провів зустріч з батьками та педагогами.

"Було звернення від вашого колективу про те, що необхідно добудувати приміщення, туалет і т.д. Ви пам'ятаєте, як в Василькові обвалилася стіна школи, після цього за розпорядженням голови Київської обласної державної адміністрації ми проводили обстеження всіх наших навчальних закладів. Всі без винятку експерти і комісія підтвердили, що жодної добудови, прибудови не може бути в цьому приміщенні. Зрозумійте, жоден експерт на себе не візьме відповідальність підписати акт введення в експлуатацію 1 вересня цього приміщення. На сьогоднішній день, зрозумійте, будь ласка, це питання в першу чергу безпеки дітей. Думки різні є, що можна тут зробити - центр надання адміністративних послуг плюс музична школа, можна просто музична школа. Без різниці ", - сказав Геннадій Дикий.

За його словами, роботи з реконструкції будівлі займуть півтора-два роки.

Мер нагадав, що поруч з музичною школою №2 розташовані школи, які працюють в одну зміну. У них можна перенести заняття музикою, а "викладачів ніхто не збирався і не збирається звільняти".

Проте найцікавішим висловлюванням Геннадія Дикого є слова про майбутнє музшколи.

"Питання про те, що буде з цією школою, буде приймати депутатський корпус Білоцерківської міськради. Виставляти її на аукціон, на продаж, будувати тут нову школу, будувати центр надання адміністративних послуг зі школою або робити форму державно-приватного партнерства. Це все буде визначати депутатський корпус Білоцерківської міськради, зрозуміло, я в цьому теж буду брати участь ", - резюмував Геннадій Дикий.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: