#

Металургійне підприємство на Київщині ухилялося від сплати соціального страхування за співробітників

29.05.2018 18:25
Металургійне підприємство на Київщині ухилялося від сплати соціального страхування за співробітників

Сьогодні, 29 травня, у прокуратурі Київщини повідомили про фінансові махінації металургійного підприємства, яке ухилялося від плати загальнообов’язкового державного соціального страхування, чим завдало збитків держбюджету на суму 3,2 млн грн    

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Прокуратура Київської області здійснювала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212-1 (ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та страхових внесків на загальнообов’язкове державне  пенсійне страхування) КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що заступник головного бухгалтера одного з державних підприємств, яке здійснює фінансово – господарську діяльність у сфері металургії, маючи реальну можливість та кошти на обігових рахунках підприємства, умисно ухилилася від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, чим спричинила збитків бюджету на суму понад 3,2 млн грн.

За процесуального керівництва прокуратури Київської області під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження, підприємством сплачено до держаного бюджету України понад 3,2 млн гривень, чим повністю відшкодовано завдані збитки.

Відповідно до ч. 4 ст. 212 – 1 КК України особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона до притягнення до кримінальної відповідальності сплатила єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування чи страхові внески на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, а також відшкодувала шкоду, завдану фондам загальнообов'язкового державного соціального страхування їх несвоєчасною сплатою (штрафні санкції, пеня).

У зв’язку з цим, прокурором направлено до суду клопотання про звільнення особи від кримінальної відповідальності.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: