#

Міністр Клименко зацікавився корупційними зв'язками патрульної поліції Білої Церкви та "мутними" штраф-майданчиками (ДОКУМЕНТ)

31.03.2023 18:00
Міністр Клименко зацікавився корупційними зв'язками патрульної поліції Білої Церкви та "мутними" штраф-майданчиками (ДОКУМЕНТ)
Ігор Клименко

Як стало відомо МК, до міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка надійшло звернення щодо імовірних корупційних зв'язків керівництва та особового складу патрульної поліції Білої Церкви з групою приватних підприємців з "мутних" штраф-майданчиків та власниками евакуаторів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Міністр Клименко відреагував миттєво та доручив т.в.о. керівника Нацполіції України Івану Вигівському детально розібратись з патрульними поліцейськими, можлива корупційна діяльність яких кидає тінь на усіх достойних правоохоронців.

Нагадаємо, що нещодавно із журналістами нашого видання трапилася прикра ситуація – у Білій Церкві у комендантську годину патрульна поліція зупинила редакційний автомобіль та евакуювала його на штрафмайданчик в терміновому порядку, пояснивши, це тим, що патрульна поліція – окрема "контора", яка нікому не підпорядковується. При чому формальним приводом для зупинки став неадекватно встановлений дорожній знак, з чим патрульні поліцейські погодились.

За кілька днів стало відомо, що Нардеп Микола Бабенко звернув увагу на штрафмайданчик у Білій Церкві, куди за великі гроші евакуйовують машини порушників.

Учора, 30 березня, журналістам МК стало відомо, що білоцерківський громадський діяч Геннадій Прищепчук розпочав формування експертної групи з розробки актуального законопроєкту, що має перепідпорядкувати патрульну поліцію начальникам управлінь поліції.

Крім того, водії, авто яких перебувають на штрафмайданчику Білої Церкви, скаржаться на завищені ціни послуг. Так, майданчик став рекордсменом у номінації "послуги найдорожчого евакуатора" у регіоні.


Читати "Моя Київщина" у Facebook