#

На Бучанщині затримали зрадника, який видавав окупантам учасників АТО

20.05.2022 19:30
На Бучанщині затримали зрадника, який видавав окупантам учасників АТО
Фото з місця події

Національна поліція затримала жителя села Луб’янка Бучанського району, який співпрацював із російськими окупантами

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Нацполіції.

Слідчі встановили, що в березні 2022 року чоловік надавав окупантам інформацію про місця проживання військовослужбовців, які брали участь в АТО або мали вогнепальну зброю.

Відомо, що зрадник видав окупантам одного з учасників АТО, якого потім катували росіяни. Також підозрюваний показував загарбникам позиції для вигідного розташування їх військової техніки.

Поліція вилучила у громадянина формений одяг, радіоелектронні засоби зв’язку, карти Київщини з відмітками місцевості та інші речові докази. Слідчі також установили, що ворог завербував чоловіка, після чого той намагався потрапити на службу до лав Збройних сил України. 

За результатами проведення слідчих дій вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає покарання у вигляді 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, що у Київській області спеціальна поліцейська мобільна група виявила 13 потерпілих від сексуальних злочинів, вчинених російськими окупантами.

Читати "Моя Київщина" у Telegram