#

На згарищах у зоні відчуження висадили понад мільйон дерев (ФОТО)

30.05.2018 17:29
На згарищах у зоні відчуження висадили понад мільйон дерев (ФОТО)

За час весняної лісокультурної кампанії працівники ДСП "Північна Пуща" висадили 1 200 000 сіянців дерев на території 94,5 га

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Державного агенства України з управління зоною відчуження у Facebook.

"Лісовідновлювальні роботи у зоні відчуження дуже важливі, адже ліс – це наш природний бар’єр між щільно забрудненою територією навколо ЧАЕС та прилеглими землями. Він запобігає винесенню радіонуклідів за межі зони відчуження", – підкреслює Голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Віталій Петрук.

Висадка сіянців відбувається на згарниках минулих років і сприяє відновленню біологічного розмаїття на цих територіях. Для заліснення використовують сосну та дуб, які поширені у цьому регіоні. Усі сіянці вирощені працівниками ДСП "Північна Пуща" у розсадниках підприємства.

На осінь заплановано продовження кампанії з висадки дерев на площі 55,5 га з використанням ще 450 тис сіянців. Сприяння природному лісовідновленню проводитиметься на 250 га.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: