#

Очільнику Макарівської громади вручили нагрудний знак "За заслуги перед Київщиною"

27.12.2022 17:00
Очільнику Макарівської громади вручили нагрудний знак "За заслуги перед Київщиною"
Фото з місця подій

Голова Макарівської громади Вадим Токар отримав нагрудний знак "За заслуги перед Київщиною"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Telegram-канал "Єдина Васильківська Громада".

Голова Київської обласної ради Наталія Гунько разом із заступницею облради Тетяною Семеновою нагородили голову Макарівської територіальної громади Вадима Токаря нагрудним знаком "За заслуги перед Київщиною".

Селище Макарів - із перших днів війни, фактично, зупинило наступ ворожих військ на Київ. Про мужню боротьбу Макарова почув і побачив увесь світ. Макарів мужній і незламний, скривавлений, понівечений, але не скорений.

Вадим Токар пригадує:

Із перших днів наступу регулярних військ в селищі не було, тому до роботи стали бійці добровольчих батальйонів – люди без бойового досвіду, але з безмежним прагненням вберегти рідну землю. У нас були лише автомати Калашникова, які отримали бійці роти охорони, сформованої з місцевих мешканців. А через 2-3 дні з однієї військової частини, яка знаходиться неподалік, завезли ще близько 50 автоматів і 8 РПГ з боєкомплектами. Важко зараз уявити, але люди готові були фактично голіруч йти на танки та бойову техніку.

32 дні макарівчани разом зі Збройними силами України тримали оборону селища і ні в кого не виникало жодних сумнівів у тому, чи варто відступати. Бо з одного боку - столиця України, а з іншого – сусіди й побратими, інші міста та села Київщини. 

Сьогодні мешканці Макарова, усупереч усьому, відбудовують не лише свої домівки, а й знищені адмінбудівлі, школи, дитсадки, лікарню, магазинчики, допомагають один одному, хто постраждав від рук окупантів.

Наталія Гунько та Тетяна Семенова подякували Вадиму Токарю та всім жителям Макарова за героїзм і незламність.

Нагадаємо, що 27 грудня на засіданні виконавчого комітету Ірпінської міськради ухвалили рішення про встановлення на одному з головних в’їздів в Ірпінь меморіальної стели "ІРПІНЬ МІСТО-ГЕРОЙ".

Читати "Моя Київщина" у Telegram