#

Пов'язаний із Кулебою київський чиновник погорів на хабарі (ВІДЕО)

10.02.2022 09:00
Пов'язаний із Кулебою київський чиновник погорів на хабарі (ВІДЕО)
Владислав Трубіцин

Національне антикорупційне бюро затримало на хабарі депутата Київради від "Слуги народу" Владислава Трубіцина

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку журналіста Юрія Бутусова у Facebook.

У пресслужбі НАБУ зазначили, що чинного депутата Київради та ще п'ятьох осіб затримали на отриманні 1,26 млн грн неправомірної вигоди за "сприяння в організації роздрібної торгівлі у столиці".

Журналіст Юрій Бутусов пише, що йдеться про Владислава Трубіцина, який є головою комісії Київради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою, та його помічника Олександра Коча.

Вони нібито вимагали у підприємця гроші за річний дозвіл на роботу МАФів у Києві. Телеграм-канал НАБУ зазначає, що мова про сім локацій у різних районах столиці (Дарницькому, Дніпровському, Шевченківському тощо).

Бутусов заявляє, що Трубіцин безпосередньо пов'язаний із головою ОП Андрієм Єрмаком та Олексієм Кулебою, якого нещодавно призначили на посаду голови КОДА. Кулеба раніше був першим заступником голови КМДА Віталія Кличка. У листопаді 2019 року він очолив київський благоустрій, де займався столичними МАФами (як і Трубіцин).  

Наразі відомо, що Трубіцина та інших викритих на одержанні 1,26 млн грн хабаря посадовців затримали в порядку ст. 208. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру.

Нагадаємо, що на Київщині судитимуть працівника поліції, який намагався за 70 тис грн вплинути на прокурора щодо скерування до суду клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності.


Читати "Моя Київщина" у Facebook