#

США допоможе із медичним обладнанням для лікарень Київщини

20.03.2024 13:44
США допоможе із медичним обладнанням для лікарень Київщини
Фото з місця подій

Медичні заклади та організації США готові допомагати лікарням Київщини з медичним обладнанням

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Руслана Кравченка.

Зокрема, дитячий госпіталь Сіетла передасть обладнання дитячим лікарням, а організація Medical Team – в лікарні для дорослих пацієнтів. З медичним обладнанням для реабілітаційного центру, який планується створити на Київщині, допоможуть представники Ради Українських Церков штату Вашингтон.  

Це дозволить зекономити сотні мільйонів гривень бюджетних коштів, які спрямують на реалізацію інших медичних програм. 

Дитяча лікарня Сіетла є найкращою педіатричною лікарнею у штаті Вашингтон. Тут надають стаціонарні, амбулаторні, діагностичні, хірургічні, реабілітаційні та інші послуги. Також на її базі працює дослідницький науковий інститут з понад 200 науковцями, які вже готові ділитися своїми останніми напрацюваннями в дитячій онкології та проводити окремі дослідження щодо впливу війни на здоровʼя наших дітей в Україні. Лікарі кажуть, що їхня основна місія – допомогти кожній дитині жити здоровим та повноцінним життям.  

Щороку в дитячому госпіталі Сіетла оновлюють медичне обладнання. Надлишки будуть передаватися до клінік в Боярці та Білій Церкві, а також інших медзакладів області. 

Руслан Кравченко розповів медперсоналу клініки в Сіетлі про потреби наших медзакладів. Лікарні Київщини сьогодні обслуговують не лише дітей з нашої області, а і велику кількість дітей з числа ВПО. Зважаючи на війну, є велика потреба у подоланні її наслідків та наданні кваліфікованої допомоги з покращення ментального здоровʼя. 

Американські лікарі готові приймати українських дітей на лікування в Сіетлі, а також приїздити до Київщини для напрацювання спільних медичних досліджень. 

Планують також започаткувати співпрацю між закладами сфери охорони здоров’я в рамках ініціативи Першої леді України Олени Зеленської та Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка з програми міжнародного медичного партнерства. Вже найближчим часом планують укласти відповідні угоди. 

Американські медики також планують залучити до надання допомоги медзакладам Київщини лікарні з Чикаго та Пенсильванії, які входять до американської асоціації дитячих госпіталів. 

Ще один напрямок, про який говорили – співпраця між медичними коледжами та якісна підготовка медичного персоналу. Американські медики планують долучитися до проведення таких навчань.  

Голова КОВА також зустрівся із студентами Університету штату Вашингтон:

Цікавість у американських студентів до ситуації в Україні через повномасштабне вторгнення росіян чимала. Плануємо напрацювати спільні навчальні програми для закладів освіти Київської області та штату Вашингтон. Це відкриє можливості для обміну студентів та укладання угод про партнерство між навчальними закладами.

Нагадаємо, що Вашингтон допоможе побудувати модульну лікарню у Ворзелі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook