#

У Німеччині розкопали рештки солдата з Київщини 80-річної давності

21.01.2022 18:00
У Німеччині розкопали рештки солдата з Київщини 80-річної давності
Фото з місця події

У німецькому місті Бремен знайшли солдатів з України, яких 80 років вважали зниклими безвісти, серед них і мешканець Київщини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку Дмитра Кулеби у Facebook.

Очільник МЗС розповів, що останки виявили у 2021 році, коли в одному з районів Бремена на півночі Німеччини розпочалася підготовка до промислового будівництва.

Будівельний майданчик мав бути розташований на місці засипаного піском колишнього кладовища часів ІІ Світової війни. Місцевим це місце поховання радянських військовополонених і примусових робітників було відоме як "Російське кладовище". 

Українські дипломати у Генеральному консульстві України в Гамбурзі дізналися про плани будівництва. Звісно, кладовище ніяке не "російське", а радянське, а серед радянських військовополонених та примусових робітників могли бути українці. 

Українські дипломати домоглися початку розкопок. Серед ідентифікованих наразі  є й рештки Сергія Зелика, уродженця Київської області 1921 р.н., Родичів Сергія спільними зусиллями з музеєм вже вдалося знайти. 

На розкопках ще є неідентифіковані рештки, тож незабаром українців можуть очікувати нові відкриття. Розкопки триватимуть до березня 2022 року. 

Нагадаємо, що 20 січня у Ворзелі у музей історії та культури "Уваровський дім" розпочала роботу  виставка "Розстріляна еліта: Биківнянський вимір".

Читати "Моя Київщина" у Facebook