#

У Нью-Йорку відкриють виставку з артефактами війни з Київської області

31.03.2023 12:30
У Нью-Йорку відкриють виставку з артефактами війни з Київської області
Афіша

Сьогодні, 31 березня, у Нью-Йорку презентують виставку "Україна. Розп’яття. Трибунал", яка зібрала артефакти війни з деокупованих територій України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сайт Мінкульту.

Виставка присвячена заснуванню Спеціального міжнародного трибуналу, який судитиме росію за злочин агресії. Експозицію формують артефакти, зібрані впродовж року в польових експедиціях до щойно деокупованих українських населених пунктів, зокрема, на Київщині.

Серед експонатів: колона з ворожих одностроїв, черевики й чоботи військовослужбовців-загарбників, які формують п’ятикутну російську зірку, успадковану з радянського періоду, вражаючі фотознімки за 8 березня 2022 року. Американці зможуть побачити обгорілі парти та стільці зі знищеної школи в м. Ізюм (Харківщина)  та ікону, в яку влучив осколок російського смертоносного металу, з понівеченого ворогом храму Св. Димитрія Ростовського в Макарові.

Виставка є частиною проєкту "Україна. Розп’яття" – першої у світі стаціонарної експозиції з артефактів про російсько-українську війну, створеної під час тієї самої війни. 

Нагадаємо, що у бібліотеці в Гостомелі можна ознайомитися з виставкою робіт майстрині петриківського розпису Марії Яненко.

Читати "Моя Київщина" у Facebook