#

У Ржищівському будівельному технікумі заклали капсулу часу на 25 років (ВІДЕО)

31.05.2018 07:36
У Ржищівському будівельному технікумі заклали капсулу часу на 25 років (ВІДЕО)

Нещодавно на території Ржищівського будівельного технікуму відбувся  ІІ «BUILD MULTIFEST 2018»

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Захід проводився з нагоди Дня Вишиванки. Адже, будівництво – це мистецтво, що як і українська вишивка не втратить своєї актуальності та популярності, навіть, через століття.

Головна подія заходу – закладання капсули часу на 25 років! Вперше, в історії Ржищівського будівельного технікуму і вперше, серед навчальних закладів міста, що у Київській області, була закладена «Капсула часу» з посланнями нинішніх студентів, випускників та викладачів до майбутніх поколінь. Капсула часу закладена на 25 років, і буде відкрита наступниками у 2043 році. Почесне право, передати свої побажання майбутнім студентам, лист-послання, надано переможцям спортивної естафети. Ними стали студенти ІІІ курсу Ржищівського будівельного технікуму.

До урочистої та хвилюючої церемонії закладання капсули часу долучилися шановані гості: керівники управлінь департаментів КОДА та почесні випускники Ржищівського будівельного технікуму.

 «Ми раді вітати усіх учасників фестивалю, і з великим задоволенням відвідали усі локації. Територія і умови фестивалю заслуговують того, щоб якомога більше гостей відвідували його і не тільки з Київщини», - поділилася своїми враженнями Марина Попатенко Начальник Управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання КОДА

 «Такої події ще не було у Ржищівському будівельному технікумі, але ми хочемо її заснувати. Кожен, хто сьогодні тут присутній творить історію нашого навчального закладу, прямо зараз. Наш технікум вже 80 років поспіль навчає і випускає спеціалістів будівельної галузі. Майже 70% з них продовжують вчитися і працюють за фахом. І що особливо приємно, що серед наших випускників є успішні і заслужені будівельники.

І я щиро вірю, як директор, що і через 25 років наш навчальний заклад буде процвітати. І тому, ми вирішили зупинити час на декілька хвилин. Зафіксувати цю подію. І передати найщиріші вітання майбутнім поколінням. Я бажаю наступним студентам і працівникам творчої реалізації, наукового прогресу в освітній та будівельній галузі, що зробить професію будівельника, ще більш цікавою і актуальною», - розказав директор Ржищівського будівельного технікуму, Іван Різниченко під час закладання «Капсули часу».

Події в нашій країні та світі змінюються стрімко. І ті сподівання і цінності, що були актуальні вчора, завтра можуть мати зовсім інакший зміст. Тому в капсулу часу потрапили: зразок студентського квитка РБТ, лист-послання від студентів ІІІ курсу, список випускників 2018 року, які мають можливість через 25 років почесно відкрити капсулу і перевірити, чи здійснилися сподівання студентів і випускників 2018, флешка з фото та відео матеріалами цієї події, 1 гривня. 

«Я закінчив технікум у 1966 році, і уявіть собі, знання, які я отримав у цьому навчальному закладі дозволили мені здати екстерном, вступні екзамени у в Пушкінське військове училище. Тоді, подавали документи 150 чоловік. Здали екзамени 15 абітурієнтів. І з них два випускника Ржищівського будівельного технікуму. Старт моїх професійних здобутків, я отримав саме в цьому навчальному закладі. Сподіваюсь, і сьогодні, знання, які отримують тут студенти на найвищому рівні», - поділився своїми спогадами, почесний випускник Ржищівського Будівельного технікуму, Заслужений Будівельник України, Генерал- Полковник, Народний депутат ІV скликання, Дмитро Рудковський.

Історична довідка: Ржищівський будівельний технікум, протягом 80 років випускає спеціалістів із будівельної галузі. Начальний заклад був заснований у 1928 році, як Зоотехнічний технікум. Сьогодні це єдиний заклад на території Київщини де отримують кваліфікацію - технік-будівельник, «Будівництво та цивільна інженерія», спеціалізація «Технічна експертиза будівель і споруд, операції з нерухомістю».

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: