#

В зоні ЧАЕС зафіксували рідкісного червонокнижного птаха (ФОТО)

30.05.2018 11:04
В зоні ЧАЕС зафіксували рідкісного червонокнижного птаха (ФОТО)

Ще один вид птахів, занесений до Червоної книги України, вдалося зафіксувати у зоні відчуження. Фахівці Чорнобильського центру вперше змогли сфотографувати глухаря

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Державного агентства України з управління зоною відчуження" у Facebook.

У зоні відчуження вперше зафіксували червонокнижного глухаря

"Науковці вже давно припускали, що цей вид птахів мешкає у зоні відчуження, але ми не мали доказів його присутності. І от нарешті нам вдалося зафіксувати його на камеру. Перелік місцевих червонокнижних птахів офіційно поповнився ще одним представником" – розповідає представник Чорнобильського центру Сергій Гащак.

Самку глухаря вчені під час науково-дослідних робіт зустріли на узбіччі головної дороги Чорнобиль-ЧАЕС поблизу села Копачі. Те, що птаха виявили у самому центрі, поблизу індустріальної зони, вказує на зростання чисельності цього виду та розширення ареалу його мешкання, а також свідчить про сприятливість умов регіону для проживання цього виду.

Нагадаємо, що учора о 15:52 до оперативно-диспетчерської служби м. Чорнобиль надійшло повідомлення про загоряння трав’яного настилу на території ВРП-750 (відкритий розподільчий пристрій – 750кВ)

Довідково:

Глухар – представник родини Тетерукових, має природоохоронний статус "зникаючий". В Україні трапляється на Поліссі та у Карпатах. З околиць Києва цей вид зник після 1918 року, з Київської області – на початку 1970-х рр. 1994 року занесений до Червоної книги України. Зараз охороняється в Карпатському біосферному заповіднику, Поліському, Рівненському, Черемському природних заповідниках та у «Ґорґанах», Вижницькому, Карпатському національних природних парках та у «Сколівських Бескидах», а тепер ще й у Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: