#

З’явилися подробиці системного шахрайства "Київоблгазу" під керівництвом Дронова

26.11.2021 12:52
З’явилися подробиці системного шахрайства "Київоблгазу" під керівництвом Дронова
Дмитро Дронов

Журналісти вкотре звернули увагу на зловживання газового монополіста у Київській області, яким керує Дмитро Дронов

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Апостроф".

У матеріалі йдеться про те, що діапазон цін на блакитне паливо у різних постачальників газу становить від 7,79 до 38,35 грн/м3. При цьому монополісти вимагають підняти вартість доставки та розподілу газу. Зараз тариф на розподіл та транспортування газу в АТ "Київоблгаз" становить 1,45 грн/м3 (без ПДВ). А на 2022 рік ця компанія просить Регулятора встановити тариф на рівні 3,38 грн/м3 (без ПДВ). Тобто зростання може бути на рівні 133%.

На світовому ринку ціна газу зростає, і на кінець листопада вона наблизилася до позначки 1000 доларів за тисячу кубометрів. Оскільки наша країна з 2015 року інтегрована в європейський газовий ринок, то подорожчання газу для українців також неминуче.

Також повідомляється, що облгази олігарха Дмитра Фірташа, зокрема й "Київоблгаз", зловживають своїм становищем. Минулого року Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував 18 облгазів Фірташа на суму понад 380 млн грн за порушення закону про економічну конкуренцію при купівлі вітчизняних лічильників газу. Наприклад, АТ "Київоблгаз" було оштрафовано на суму 41,449 млн грн. У травні 2021 року Національна комісія з регулювання в галузі енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ) наклала на "Київоблгаз" максимальний штраф у розмірі 850 тисяч грн за порушення ліцензійних умов на розподіл газу.

Читайте також: За дорученням олігарха Фірташа: чому керівник "Київоблгазу" Дронов "кошмарить" клієнтів.

"Київоблгаз" потрапляв не лише під санкції АМКУ та Регулятора: у 2019 році слідчі територіального управління ДБР викрили схему з незаконного узгодження технічних умов газифікації для багатоквартирних житлових будинків у Київській області. Встановлено, що працівники приватного товариства, посилаючись на співпрацю з регіональною газовою компанією, вимагали та отримали від керівника однієї з комерційних організацій 8200 доларів США хабара. Вказану суму фігуранти розслідування мали передати посадовим особам АТ "Київоблгаз". Під час обшуку було вилучено понад 1 млн грн та чернетки із зазначенням грошових сум та назв об'єктів, які планували підключити до газопостачання.

Актуально: Наступити на Мозоль, або хто допомагає Дронову "кошмарити" Київщину та розкрадати майно олігарха Фірташа.

Орім того, до "Київоблгазу" було багато зауважень від споживачів послуг, про що теж відзначила НКРЕКУ. Перевірки показали незаконність додаткових нарахувань обсягів газу побутовим споживачам із використанням коефіцієнтів. Що стосується споживачів послуг, то свою думку про роботу газопостачальника вони висловлюють в коментарях на офіційній сторінці "Київоблгазу" в Фейсбук, а нижче наведено частину з них:

"Додзвонитися НЕМОЖЛИВО! Півроку тому врізалися у магістраль - досі не підключили! На телефонні дзвінки не відповідають! Чекаєте хабаря? То хоч озвучте тариф! Ми півроку чекаємо на підключення!".
"А ви знаєте як Київоблгаз вибиває з боржників виплату боргу?! За рахунок жителів стояка, тобто я шостий день сиджу вдома без газу, у мене мала дитина, а вони перші 5 днів розповідали про поломку, а сьогодні сказали, як змусите боржницю заплатити, тоді і вмикати. В мене, взагалі, боргу не було і немає. Що підкажете робити? Ви вважаєте це законно? Місто Вишгород".
"Показання посилаю вчасно. Сплачую вчасно. Не припускаю заборгованостей. Але звідкись зі стелі мені прилітає "борг", який ніхто до ладу не може мені пояснити. Я розумію, що вам дуже потрібні гроші, але це вже схоже на знущання".
"Цей дурдом триває вже майже півроку. І в їхню контору їздила особисто – ніби ВСІ звірили, перерахували, уточнили, зфотографували, записали – вийшли на нуль, усі норми. За тиждень знову все по новій, навіть заборгованість збільшилася. І телефонувати, нагадуючи про заборгованість годину є, не помиляються. Особистий кабінет на сайті показники перестав приймати, минулі показники пропали, зворотній зв'язок не працює, вайбер чат-бот передає показники із великим запізненням (частіше взагалі зникають)".
"Ця комерцiйна структура краде показники споживачiв, спотворює факти з метою незаконного збагачення за рахунок споживачiв".
"На щастя дізналася що існує дуже багато інших газопостачальників, з якими можна укласти договір (онлайн) на протязі 15 хв. і не морочити собі голову, оббиваючи пороги і втрачаючи свої нерви з цим "Київоблгаз".

Нагадаємо, що Макарівська громада не змогла укласти договір із "Нафтогазом" для газопостачання бюджетних установ через юридичні, технічні та фінансові причини.

Читати "Моя Київщина" у Facebook