#

Нардеп-мажоритарник від Київщини Горобець продовжує налагоджувати міжнародні зв’язки (ФОТО)

27.10.2023 14:10
Нардеп-мажоритарник від Київщини Горобець продовжує налагоджувати міжнародні зв’язки (ФОТО)
Олександр Горобець

Як стало відомо МК, народний депутат України від 95 округу Олександр Горобець звернувся до керівництва регіону Мекленбургіше-Зенплатте федеральної землі Мекленбург-Передня Померанія з подякою за допомогу українцям, які отримали захист та допомогу як біженці від війни

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

У своєму звернення народний депутат Олександр Горобець резюмував:

Як представник Верховної Ради України, обраний від Київщини,  щиро Вам дякую за велику допомогу українцям з нашого регіону, який сильно постраждав від окупаційних військ російської армії. Сьогодні є надзвичайно важливим те, що наші громадяни мають можливість знаходитись у безпеці на території району Мекленбургіше-Зенплатте федеральної землі Мекленбург-Передня Померанія.
Ваша увага до українських громадян, які через війну покинули рідну країну, є надзвичайно цінною, оскільки більшість вимушених переселенців – це жінки, діти та літні люди, які особливо цього потребують. Вірю, що Ваша доброта та чуйність назавжди залишаться у пам’яті українців, а час перебування у Вашому гостинному регіоні буде для них корисним досвідом та призведе до побудови тісних дружніх зв’язків з німецькими громадянами.
Зі свого боку, вважаю актуальним розширення комунікації між нашими регіонами з метою побудови взаємовигідної стратегічної співпраці. Як український парламентар обіцяю сприяти міждержавним зв’язкам між нашими країнами та після нашої Перемоги з радістю зустріну Вас на гостинній українській землі Київщини.


Michael Löffler Beigeordneter Dezernat III Mecklenburgische Seenplatte

Уповноважений представник народного обранця провів зустріч з одним із керівників німецького регіону Michael Löffler Beigeordneter Dezernat III Mecklenburgische Seenplatte. Під час дружньої розмови було передано офіційну подяку від народного депутата та обговорено питання розвитку співпраці між німецьким регіоном та Київщиною.

Як стало відомо з Рейтингу ТОП-100 впливових людей Київщини за 2022 рік, після деокупації Київської області депутат розпочав активно залучати до відбудови міжнародні організації, благодійні фонди тощо. За його сприяння Польща надала конструкції для створення модульного містечка жителям Ірпеня, які залишилися без даху над головою.

Також нагадаємо, що за сприяння народного депутата Горобця партнери з Австрії забезпечили теплом жителів Ірпеня. На початку лютого 2023 року в місті було встановлено автономну інноваційну електростанцію завдяки якій школи, дитсадки, медустанови та інші об'єкти критичної інфраструктури міста матимуть безперебійне світлопостачання і тепло.

Нардеп в інтерв'ю "Моїй Київщині" зазначав:

Швидко питання відбудови, на жаль, не вирішиться, тому що для цього потрібні фінанси та робочі руки. І те, і інше в Україні зараз в дефіциті. Але ми стабільно працюємо, поступово завершуючи роботи на одних об'єктах та переходячи до інших.

Це уже не перша співпраця Київщини з районом Мекленбургіше-Зенплатте. Цьогоріч у День Незалежності України український художник з Білої Церкви Леонід Маадир зустрівся із Landrat Heiko Kärger – керівником району.

Під час зустрічі Леонід Маадир подарував керівнику німецького регіону картину, на якій зображено ландшафтний парк зі скульптурами біля будівлі адміністрації.

Художник подякував німецькому народу за підтримку українців, які були змушені рятуватися від війни та отримали прихисток на німецькій землі. Картину художник намалював, перебуваючи з творчим туром у німецькому місті Нойбранденбург.

Читати "Моя Київщина" у Facebook