#

У голови Київської ОВА Кравченка з’явилася нова заступниця

17.08.2023 16:20
У голови Київської ОВА Кравченка з’явилася нова заступниця
Олеся Карнаух

Новопризначена заступниця чинного очільника столичного регіону Олеся Карнаух уже приступила до виконання своїх посадових обов’язків 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис представника Уряду Тараса Мельничука у Telegram.

Призначення Олесі Карнаух заступницею начальника Київської обласної військової адміністрації Кабмін погодив ще 30 червня. 

За інформацією "Моєї Київщини", в обласній адміністрації сфера відповідальності Олесі Карнаух – міжнародні зв’язки та медицина.

Карнаух Леся Аркадіївна народилася  26 лютого 1983 року  в м. Яготин Київської області.

У 2004 році закінчила Одеську національну юридичну академію, за спеціальністю "Правознавство".

Свою трудову діяльність Карнаух Олеся Аркадіївна розпочала у 2004 році головним спеціалістом відділу взаємодії з ВРУ і координації законотворчої роботи, головним спеціалістом юридичного відділу Державного комітету природних ресурсів України.

2005-2007 роках працювала головним спеціалістом відділу матеріальних резервів, реалізації зв’язків з промисловістю та гуманітарної допомоги, завідувачем сектору супроводження та правового забезпечення тендерних процедур департаменту ресурсного забезпечення Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

 2007-2010 – помічник директора КБ "Теплопостачання міста Одеси".

2010 – 2011 працювала в Державній екологічній інспекції в Київській області та в Державній службі заповідної справи.

2011-2014  – займала посаду заступника директора Департаменту заповідної справи – начальника відділу організації діяльності установ природно-заповідного фонду Департаменту заповідної справи Міністерства екології та природних ресурсів України.

2014-2016 – завідуюча сектором з питань охорони навколишнього природного середовища та природних ресурсів управління безпеки життєдіяльності та охорони навколишнього природного середовища та природних ресурсів управління безпеки життєдіяльності та охорони навколишнього природного середовища, завідуюча відділом з питань охорони навколишнього природного середовища департаменту безпеки життєдіяльності, охорони навколишнього природного середовища та агропромислового комплексу Секретаріату Кабінету Міністрів України.

2016 – 2018 – директор Департаменту стратегічної екологічної політики, директор Департаменту стратегій та європейської інтеграції Міністерства екології та природних ресурсів України.

2018 – 2019 – радник Голови Рахункової палати патронатної служби Голови Рахункової палати України.

2019 – 2023 заступник керівника апарату Рахункової палати України.

З червня 2023 працювала керівником патронатної служби голови Київської обласної державної адміністрації.

Варто зауважити, що після свого приходу у КОВА Руслан Кравченко призначив ще одного заступника. Ним став Михайло Ємець. Його призначення на посаду відбулося 10 травня.

Нагадаємо, що Руслана Кравченка призначили головою Київської ОВА у квітні цього року. Це сталося після того, як попередній очільник столичного регіону Олексій Кулеба пішов на підвищення – зайняв посаду заступника керівника Офісу Президента України. Майже три місяці в.о. голови КОВА був Дмитро Назаренко. 

У серпні уже минуло 100 днів, відколи президент підписав розпорядження про призначення головою військової адміністрації столичного регіону Руслана Кравченка. Для багатьох це призначення Кравченка стало великою несподіванкою.

Він раніше працював у військовій прокуратурі під керівництвом Анатолія Матіоса.

Був нагороджений орденом "За заслуги" III ступеня (23 серпня 2022) "за значні заслуги у зміцненні української державності, мужність і самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя, відстоювання національних інтересів нашої держави, сумлінне виконання професійного обов'язку".

Варто зауважити, що Київщина – область, яка давно зберігає реноме регіону, у якому керівники не можуть просидіти довго, бо їх змінюють, як рукавички. За часів незалежності у столичному регіоні було 20 (!) очільників. Нинішній – новопризначенець Руслан Кравченко – уже 21-ий. Лише одиниці з ексочільників області використали посаду як сходинку для формування подальшої кар’єри. Абсолютна більшість з них після відставки канула в лету з політичної мапи області. 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: