#

Актуальна інформація про роботу виборчих дільниць (ФОТО)

25.10.2020 17:12
Актуальна інформація про роботу виборчих дільниць (ФОТО)
З відкритих джерел

Сьогодні, 25 жовтня, інформаційний портал "Моя Київщина" працює на виборчих дільницях у районах Київщини та контролює дотримання законності виборчого процесу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

На місцевих виборах у Київській області фіксують масові порушення на дільницях.

Зокрема, Обухівська ТВК не внесла у виборчий бюлетень кандидата від партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Олександра Подоляка.

Прийшовши на дільницю, виявив неприємний для себе факт - мого прізвища у бюлетені немає, - повідомив кандидат.

При цьому Олександр Подоляко був офіційно зареєстрованим Обухівською ТВК, йому було видане посвідчення, він проводив агітацію і мав виборчий рахунок.

У свою чергу, на Шкарівській дільниці Білоцерківського району відбулася спроба підкупу виборців.

Особа, що представилася кандидатом від однієї з партій, у день виборів зателефонувала виборцеві (з телефону +38 097 969 04 03) та запропонувала по 100 гривень за кожну людину, що проголосує за номер 3 від її партії.

Робота депутата - це більше мені "для понту", але я можу собі це дозволити. Хочеться не просто бізнес, але й депутатом бути, - зауважила особа, що телефонувала.

Крім цього, у Вишгороді зафіксовано спробу вкидування бюлетенів. Порушника затримати не вдалося.

Ще один випадок помилок у бюлетені зафіксовано у другому окрузі Яготина – вказані не ті кандидати, які обираються від партії «ЗА МАЙБУТНЄ».

На кількох дільницях у Гатному і Чабанах не було світла.

Іншими найбільш поширеними порушеннями були несвоєчасне відкриття дільниць і неналежна якість інформаційних стендів. Зокрема, фотографії кандидатів на багатьох стендах виявилися значно меншими, ніж того вимагає законодавство.

Також в селищі Бородянка мешканці будинку-інтернату не мали змоги проголосувати самостійно, замість них це робила керівниця закладу. Ба більше, вона не хотіла впускати спостерігачів до закладу.  У закладі пояснили, що в інтернаті просто допомагали виборцям, бо вони самі не могли проголосувати через проблеми із здоров'ям.

Окремо треба зазначити факт, що у Василькові двоє чоловіків із підробленими журналістським посвідченням погрожували одному з місцевих агітаторів притягнути його до відповідальності та пошкодити намет. Агітатор повідомив про інцидент до поліції, котра оперативно виїхала на місце події. Невдовзі поліцейські встановили осіб, які погрожували агітатору. Одного з них запідозрили у підробці журналістського посвідчення, тому вилучили його.

Також було зафіксовано порушення правил таємного голосування у Броварах. Під час виборів голови Броварської ОТГ на бюлетнях та відривних талонах виявили номери, які дозволяють встановити голоси конкретних осіб, що порушує принцип таємного голосування. Порядковий номер, відповідно до законодавства України, повинен бути лише на відривному талоні. Його заповнює член дільничної виборчої комісії перш ніж видати бюлетень громадянину для голосування. При цьому жодних номерів на самому бюлетені бути не має.

Окрім цього, стало відомо, що у виборчій дільниці Вишгорода одному з виборців не вистачило терпіння вистояти чергу до кабінки, тому він вирішив піти додому з виборчим бюлетнем. Поліцейські відреагували оперативно. Було з’ясовано, що порушником виявився 53-річний житель міста Вишгород. Він розповів, що не хотів вчиняти злочин, йому набридло стояти у черзі до виборчої кабінки, тому вирішив піти додому, й випадково прихопив бюлетень. Щодо чоловіка складено адміністративний протокол.


Також було зафіксовано, що голову бюджетної комісії і кандидата на посаду депутата Калинівської ОТГ запідозрили у скуповуванні голосів. Є інформація, що до спроби фальсифікації виборів причетна також теща депутата Київської обласної ради 7-го скликання Владислава Одинця. Очевидно, що Тетяна Беспала заперечує будь-які звинувачення, та говорить, що фіксує виборців за своїм принципом.

Окрім цього, стало відомо, що курсанти одного з факультетів Університету державної фіскальної служби України за вказівкою командира мали би проголосувати за "необхідного" кандидата. За це їм пообіцяли 1500 грн.

Також відомо, що в селищі Черепинка голова комісії відмовився реєструвати представника ЗМІ за редакційним посвідченням та вимагав від журналіста паспорт. Зауважимо, що після втручання поліції представника ЗМІ зареєстрували без паспорта.

Також було зафіксовано акти незаконної агітації у Білій Церкві на виборчій дільниці 321178. Там дівчина з символікою ПП "Рідне місто" біля дільниці роздавала медичні маски. Головою КООПП "Рідне місто" є Олександр Ліневич, який балотується в депутати Білоцерківської міської ради. На місце викликано поліцію.

Окрім цього, є інформація про те, що на дільницю 320079 в селі Тарасівка виборців із хутора Відділок Воровського, який зараз входить у територіальні межі Тарасівки, голосувати привозить мікроавтобус. Пасажири кажуть, що транспортний засіб найняли за свій кошт, щоб дістатися на дільницю. Однак місцеві жителі розповідають іншу інформацію - організувати "таксі" окремій групі виборців допомогли чинний міський голова Віталій Гринчук, який балотується в очільники Узинської ОТГ, та кандидат в Узинську міську раду від партії "За майбутнє" Наталія Коломієць (директорка КП "Узинзеленбуд").

Свідки розповіли, що чули, як остання телефонувала члену комісії і попереджала, що "люди вже чекають, щоб проголосували, бо треба їх відвозити і нових забирати".



Наступну інформацію про перебіг виборчого процесу на Київщині читайте о 20:00.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: