#

Ексголова Київоблгазу Дронов передумав судитись за мільйонну зарплату

01.07.2024 09:26
Ексголова Київоблгазу Дронов передумав судитись за мільйонну зарплату
Дмитро Дронов

Ексголова Київоблгазу Дронов передумав судитись за зарплату у розмірі 2,2 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Групу 41".

Дмитро Дронов, який просив Київоблгаз повернути йому 2,2 млн грн моральної шкоди за звільнення через непорозуміння на початку війни, відмовився від грошей. До слова, Дронов жив у розкішному будинку: це був комплекс будівель із причалом для яхт і парком в австрійському стилі.

20 червня Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду закрив провадження у справі. 

Суд першої інстанції він виграв. Апеляцію програв. 25 квітня пішов у касацію. 11 червня – відізвав скаргу.

Додамо, що про те, що одіозного Дмитра Дронова, який майже шість років очолював компанію підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа "Київоблгаз", прибрали від керма у 2022 році. Чим він запам'ятався на посаді найбільшого монопольного газового розпорядника в області, писала "Моя Київщина". Зокрема, він дозволяв собі буквально знущатися над споживачами за дорученням Фірташа.

Нагадаємо, що у 2016 року він з’явився в компанії лише тому, що його мама – особистий бухгалтер одіозного олігарха Дмитра Фірташа. За роки роботи Дронов відзначився цілим "букетом" історій: його звинувачували у шантажі, вибиванні боргів та нелюдському ставленні до споживачів компанії. Схем було чимало, основна – безпідставно відключати від газу тисячі сімей, тоді як послугу підключення здійснювали лише структури Дронова. Конкурентам Київоблгазу можна було лише мріяти про адекватні умови роботи. Їм погрожували, виставляли рахунки за ефемерний "дозвіл" працювати в регіоні. Окрім того, їх дискредитували в соцмережах, зокрема звинувачували у шахрайстві.

До того ж він - колишній член "Партії регіонів", який у 2015 році невдало балотувався в депутати Київської облради від партії "Нові обличчя". Звернемо увагу, що в 2019 році його брат Сергій Дронов, попри шалені ресурси облгазу, бездарно програв вибори до Верховної Ради на окрузі №94 (Обухів, Васильків).

Нагадаємо також, що правоохоронці встановили схему обкрадання держави облгазами Фірташа в різних регіонах України, зокрема й на Київщині. За даними слідства, особисто Фірташ організував схему несанкціонованого відбору газу з ГТС України: посадовці підконтрольних олігарху облгазів розкрадали понад 70% коштів, що передбачалися на закупівлю газу, а блакитне паливо крали з державної труби. Загальна сума збитків від такої бізнес-схеми протягом 2016-2022 років оцінена у понад 18 млрд грн. Незмінним керівником Київоблгазу з 2016 по 2022 рік був Дмитро Дронов, який, цілком імовірно, також міг бути причетним до цієї гучної історії. Зауважимо, що в офісах Київоблгазу за даною стравою також проводилися обшуки, але офіційних звинувачень у публічному просторі щодо їх результатів не було.

Незадовго до повномасштабного вторгнення Дронова відсторонили від виконання службових обов’язків через брудні схеми, тому він перед звільненням вирішив потягнути час – взяв щорічну відпустку. На момент початку повномасштабного вторгнення він перебував закордоном, а в Україну закінчення відпустки не повернувся. Чомусь він вирішив, що підприємство критичної інфраструктури мало припинити роботу через початок бойових дій. Хоча наглядова рада Київоблгазу від Дронова позбулася, але не все так просто: у когось з’явилася геніальна ідея обставити все так, ніби Дронов цілий рік чекав виклику на роботу, а не дочекавшись – подав судовий позов.

До слова, у Дронова є соратник, і це –  Ігор Мозоль. У "Київоблгазі" він офіційно очолював Службу економічної безпеки, а якщо простою мовою – "кошмарив" людей і бізнес. Свою кар’єру починав у МВС: був співробітником Управління боротьби з організованою злочинністю Києва та області, очолював відділ протидії злочинам у бюджетній сфері управління захисту економіки у місті Києві Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Зрештою у 2023 році стало відомо, що до складу нової Групи "Нафтогаз" увійшли три газорозподільні компанії – АТ "Київоблгаз", АТ "Житомиргаз" та АТ "Львівгаз", які раніше працювали під брендом "Регіональна газова компанія" (РГК) проросійського олігарха Дмитра Фірташа. Повернення повного контролю над наданням послуги з постачання газу в Київській області можна назвати невеликою, але важливою перемогою на шляху до кінцевої мети – повної націоналізації газорозподільчих мереж.

Читати "Моя Київщина" у Facebook